6 ĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂ܉II

6 ĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂ܉II, o ini܊iativă a Comisiei Europene, are loc în fiecare an, în perioada 16-22 septembrie. Municipiul Turnu Măgurele participă la acest program cu scopul de a schimba modul în care locuitorii săi privesc deplasarea în ora܈܈i de a-i încuraja să aleagă mobilitatea verde, responsabilă.

Tema edi܊iei din anul acesta este “Conexiuni mai bune” ܈i se desfă܈oară sub sloganul “Combină ܈i deplasează-te!”, o invita܊ie la utilizarea alternativelor ecologice de deplasare în ora܈, în orice combina܊ie, în func܊ie de nevoi.

6ĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂ܉II este oportunitatea perfectă de a testa noi forme de mobilitate, de a a face bilan܊ul provocărilor actuale în materie de transport ܈i de a progresa către o mobilitate mai durabilă pentru Europa.

De la introducerea sa în 2002, impactul “Săptămânii MobilităĠii Europene” a crescut constant, atât în Europa, cât úi în întreaga lume.

Capacitatea drumurilor este într-o continuă creútere, ceea ce duce la sporirea poluării, a zgomotului, la reducerea spaĠiului verde úi în principal la reducerea confortului úi săQăWăĠii cetăĠenilor.

 În această săptămână, cetăĠenii întregului continent sunt invitaĠi să participe la manifestări care să promoveze modalităĠile de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conútientizării populaĠiei asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător úi săQăWăĠii umane.

Activitatea fizică regulată este esenĠială pentru săQătatea noastră.

În ciuda acestui fapt, inactivitatea devine din ce în ce mai raspandită în Europa, folosirea autoturismelor a sporit úi înrăutăĠirea condiĠiilor de activitate fizică sunt considerate a fi principalele motive pentru sedentarism, care duc la obezitate Prin această campanie se doreúte promovarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator prin acĠiuni specifice, actiuni referitoare la transportul public, deplasarea cu bicicletele, crearea de spatii verzi, concursuri tematice, realizarea de materiale informative etc.

 Este responsabilitatea noastră directă de a învinge poluarea aerului, schimbându-ne obiceiurile zilnice úi luând mici măsuri, dar eficiente pentru a apăra mediul. Poluarea aerului este o problemă, iar scopul este de găsi moduri de îmbunăWăĠire a calităĠii aerului.